Tid

"Han skriver ner ett ord för att minnas det. När hon sedan kommer går han och hämtar lappen och håller upp den framför henne. En stund finns allt där samtidigt: i huvudet, på lappen och framför honom." - Gunnar Ardelius

Gårdagen slutade med ett riktigt härligt bad. Levande ljus, musik och en massa bubblor. Jag somnade med ett leende på läpparna och allting kändes perfekt. Det är verkligen min grej det där med bad. Jag kommer ihåg hur mycket jag älskade det när jag var mindre och badade flera gånger i veckan. Nu ser jag på det som en delikatess, en lyxkväll som jag kan ägna mig då och då. Helt underbart att ligga i mörkret med flammande ljus och läsa en bok. Tid för sig själv helt enkelt.

Idag kom Daniel hit. Jag var arg, sur och grinig efter skolan men det räckte med att han lyfte upp mig i sin famn för att jag genast skulle glömma bort allt det mörka. Lyckades även få lite plugg gjort. Vi gick på promenad riktigt länge och bara pratade.


Sunshine through the rain

Nu är den sista pusselbiten på plats och jag kan le igen.


Mysig helg

Igår var det mini-kräftis med tjejerna (och Jocke). Vart ingen riktig kräftskiva eftersom vi varken hade kräftor, vodka eller "tjo-faderittan-lej"-visor, men mysigt var det. Mycket prat, skratt, choklad och gott vin.

Imorse åt jag frukost med mamma i stan på Lindquist. Det blev en tårtbit var och en massa kaffe, den perfekta frukosten. Hann även träffa Daniel i en timme och kompensera alla kramar som han borde ha fått under den tiden vi inte sågs. Sen bar det av till Hågelby på min allra första allsång. Maria och hennes familj var så söta som tog med mig och jag satt och sjöng som ett fån fast än jag varken kunde texten eller melodin. Riktigt roligt var det i alla fall.

Nu ska jag ta min lilla misse i korgen och gosa ner mig i sängen. Klockan är inte ens nio men jag känner mig helt utmattad. Jag har en lång dag framför mig imorgon. Godnatt!

 

Storasyster

Nu har hon åkt och det är så mycket jobbigare än jag trodde. Jag känner mig som en fågelunge som har blivit utkastad från sitt bo, hjälplös. Det har bara gått några timmar men jag saknar dig så obeskrivligt mycket. Nu sitter jag med min snarkande kisse i famnen och torkar tårarna.
Piff och Puff, Tom och Jerry, Natte Puh och Nasse, det är vi. Du och jag.


Löv

Kom precis hem efter min jogging runda så sitter helt ny duschad med håret som droppar ner över hela ryggen. Så sjukt skönt att det äntligen är fredag, trodde aldrig denna dag skulle komma. Imorgon bär det av till Arlanda för att säga hejdå till min älskade syster som ska till Frankrike i ett år. Kommer att kännas så tomt i huset utan henne. Ska ta vara på mina sista timmar med henne ikväll.

 
 

Kollade igenom mina album och insåg att jag har många bilder på löv. Tycker de är så himla vackra. Här är några av dem :)


Lill Lördag my ass

Satt på bussen hem från skolan idag när jag höde två tjejer prata om hur de skulle ta det lugnt ikväll för det är ju trots allt lill lördag. Gud vad jag önskar att jag kunde säga detsamma!

Jag började dagen med att försova mig. Syster väckte mig tio minuter innan min buss gick så jag slängde på mig det första jag såg och sprang till bussen, ofixad med morgonfrilla. Hann med bussen och kom inte försent vilket är bra. Hade även två timmar matte idag med en vikarie som tror att vi är robotar som räknar tio tal i  sekunden.

När jag kom hem fortsatte dagen:

Plugga in Italienska glosor   √
Skriva klart idrottsplaneringen och maila in till läraren   √
Läsa Biologi läxan   √
Läsa Kemi läxan   √
Träna   √

Nu när allt är klart kan jag äntligen pusta ut. Ikväll blir det promenad med Maria. Mysigt :)


Miss Independent

Idag var det skola från 8 till 4. Var hemma vid fem med skolböcker i famnen och satte mig direkt ner för att plugga. Av någon konstig anledning har jag fullt med energi så skrev klart en hel uppsats och gjorde även lite fysik! Det kändes som att energin bubblade i kroppen så gick ut och sprang också. Känns så skönt när man sitter på kvällen och känner att man har gjort det bästa av dagen. Underbart.

Misse kisse katten har ett nytt favoritställe i huset. Han har blivit lite förälskad i korgen och bosatt sig där. Han brukade ligga där när han var mindre men han tycker väl det är mysigt fast än han knappt får plats. Kissen kom hem med en fågel idag igen. Han förstår väl inte varför vi hoppar och skriker, han har ju fångat ett byte.



En trött kisse.


Some things never change

Ibland känns det som att tiden bara rusar förbi. Dagarna flyger förbi som sekunder och man hinner knappt med. Det är då man ska gå till en plats där tiden står still. Idag var jag i kyrkan och jag tror att det är den absolut tryggaste platsen i världen för mig. Just där står tiden still och fast än det var mer än tio år sedan jag var där första gången känner jag ingen skillnad. Alla är lika trevliga, det är samma ritualer, samma böner och samma trygga känsla. Mamma står i samma hörn och ler, syster står vid min sida och tiden står still.


Lördag

Idag var det regn, film, god mat och en massa kramar.


You.

Läste precis igenom hela min blogg från början till slut. Helt otroligt hur mycket som har förändrats på så kort tid. Imorgon är det lördag och jag ska åka till Daniel. Jag vet inte vad vi ska göra, vart vi ska gå eller vad vi ska äta. Jag vet bara att vi ska vara tillsammans. Att vara tillsammans är att vara tillräckligt långt bort från allt annat.



”Jag vill veta allt du någonsin gjort.”
”Du skulle nog inte tycka att det var så inretressant.”
”Varför har det funnits en tid innan vi träffades? För mig känns det inte så.”
”För mig finns det en tid innan. Det är som en gräns, allt bra på ena sidan och allt dåligt på den andra.”


Back on track

Härlig dag idag. Gick inte till skolan utan firade en rysk högtid med alla andra ryssar som sket i jobb och plugg. Förstår inte det här med att börja skolan mitt i veckan så jag antar att jag strejkar lite. Ska pallra mig dit imorgon bitti dock och träffa alla mina underbara klasskamrater... Host host.

Sitter med en återfuktande mask i ansiktet, lyckades ju bränna upp det så nu är det helt tort. Hoppas det hjälper så jag slipper se ut som en gammal tant i skolan imorgon. Av någon konstig anledning ser jag fram emot att börja plugga igen. Jag är taggad, vill kämpa och lyckas. Nästan som jag kände första året i gymnasiet, då det gick som bäst. Har verkligen vilat ut under sommaren så nu har jag alla krafter i världen känns det som :)

Ska krypa ner tidigt ikväll och fokusera på min skönhetssömn. Imorgon ska jag träffa Maria på bussen. Underbart, hon är min solstråle.

Du och jag igen (:
  


These words are like music to my ears

"Min smak har blivit förändrad. Kärlekssångerna på radio har börjat beskriva hur allting verkligen är. Jag är inte säker på att jag klarar av att vara lycklig, det känns som om jag är gjord av trolldeg. Jag vill inte vara kär på det sättet, som alla andra tråkmånsar. Vår kärlek är annorlunda. Den handlar om oss." - Gunnar Ardelius


 


Bränd.

Igår hände något hemskt. Jag lyckades bränna upp hela ansiktet med en kräm. Låter kul va? Vet inte om det var en allergisk reaktion eller om det beror på att krämen var så stark men ont gjorde det! Hela ansiktet var rött som en tomat och jag överdriver inte en smula. Jag satt med is i ansiktet halva natten för det var det enda som hjälpte. Just my luck.

Idag mår ansiktet bättre men har torkat ut helt. Jag vågade visa mig ute trots detta och hade en helt underbar dag! Mys morgon med Daniel först sen gick jag ner till centrum för att träffa Linnea. Det var ett tag sen vi sågs så det var verkligen härligt att få träffa henne. Hon bjöd mig på fika sen gick vi hem och såg på film. "I taket lyser stjärnorna" tung med otroligt bra film. Mycket prat och mycket skratt.

Nu sitter jag här med min enorma te-kopp och tittar på när kissen tvättar sig. Min lilla glädjeboll.

                                                                   Fina fina Linnea!


Helt hopplöst underbar dag

Idag var det jag och Michaela hela dagen. Så skönt att ha en så bra vän som bor så nära. Vad gjorde vi hela dagen? Absolut ingenting. Kollade på tv, åt godis, drack kaffe, blev arga på kaffekokaren för den kokade alldeles för sakta, gick ut och pratade under regnet, kollade lite mer på tv, åt en macka, dansade runt i rummet, läste en bok, skrattade, var alvarliga, skrattade lite mer. Som sagt, absolut ingenting! Men det är sånt man ska göra under sommaren, slösa bort tiden.

Imorgon ska jag åka till Daniel och väcka honom sen ska jag träffa Linnea på eftermiddagen. Det ska bli riktigt mysigt, hoppas det inte regnar.

"Till en början finns alltid valet att vara ensam. Sedan blir det inte ett val längre. När slutar det vara ett val? Vad är det i mig som har slutat att välja dig, iställert har flyttat in i dig så att jag måste vara med dig för att kunna vara med mig själv?"


mjao

Idag hade vi en mysig tjej dag jag Michaela och Maria. Satt ute och pratade om allt möjligt, riktigt mysigt! Nu har alla gått och lagt sig i min familj, inte konstigt att de är uppe 7 varje morgon... Då är det bara jag och kissen ikväll :)


Me myself and I

Alla behöver dagar då man ägnar tid åt sig själv. Eftersom alla mina planer för idag förstördes bestämde jag mig för att ta nytta på de sista dagarna av sommarlovet och verkligen slappa. Än så länge har det gått bra, med hårinpackning, ansiktsmask och manekyr skönk jag ner framför tvn för att njuta av Paris Hiltons program My BFF. Alltid lika roligt att se på hur korkade människor det finns ute i världen.

Idag är det bara jag och mamma hemma för Liza är bortrest. Så tyst här hemma men mysigt samtidigt. Vi började dagen med en kopp kaffe ute i solen. Det spelar ingen roll hur varmt det är ute, för oss är kaffe alltid lika gott! En sak som jag har ärft från min mamma är att jag inte blir pigg av kaffe. Kan ta en kopp på kvällen och somnar helt perfekt efteråt.

Eftersom att min dag handlar om mig själv idag tänkte jag berätta 5 saker om mig som de flesta inte vet:

1. Jag har aldrig färgat håret
2. Jag är livrädd för både paddor och bin
3. Det roligaste jag vet är när folk säger fel. Kan skratta oavbrutet i timmar
4. Jag hade 41 graders feber när jag var ett spädbarn vilket är livsfarligt
5. Jag har aldrig haft vattkoppor


Du och jag

Riktigt härlig dag igår. Träffade min underbara vän Maria som jag inte har träffat på hur länge som helst. Skönt att veta att man fortfarande tänker på varandra efter så lång tid. Vi gick på en mysig promenad och pratade om allt mellan himmel och jord. Sen bar det av till mitt hjärta och vi bestämde oss för att strunta i allt och spenderade dagen i soffan. Underbart.


Sen kväll sen morgon

Det är otroligt hur man underskattar tiden man har för sig själv. Man vill alltid hitta på något, vara omringad av människor och ensamma kvällar är lika med mardrömmar. Jag är själv en sån människa som helst har roligt hela natten än att tillbringa kvällen i sängen med en bok. Dock har jag alltid sagt att det viktigaste förhållandet i en människas liv är förhållandet man har med sig själv, vilket också kräver en massa tid. Under de senaste åren har jag lyckats bygga upp ett starkt förhållande mig mig själv och känner mig starkare än någonsin. Igår var en sådan kväll där jag njöt av att vara ensam. Efter att ha firat min pappa drog alla hemåt, gäster, pojkvän, släkt och både mamma och syster gick och la sig. Som tur var har jag min underbara kisse som alltid är lika mys sugen som mig så vi sjönk ner i soffan med en kopp äppel- och kanel te. Thank God för sex and the city!


Nothing else matters

Jag känner den kalla  vinden blåsa genom mitt hår när jag trycker mitt ansikte mot hans nacke. Jag tjuvkikar framåt bakom hans huvud men stänger ögonen igen. Jag är livrädd men viskar "snabbare" med ett leende på läpparna, men ångrar det samma sekund. Mitt grepp hårdnar runt hans midja och jag känner hur vi accelererar. Jag tvingar mig själv att öppna ögonen och tänker bort min rädsla. Det går så fort. Jag känner hur adrenalinet sprider sig i hela kroppen ut till fingertopparna och inget spelar någon roll längre. Vi skulle kunna krocka, dö, världen skulle kunna gå under men det spelar ingen roll. Det är han och jag mot världen. Ingen dör. Han bromsar in, jag hoppar av, drar fingrarna genom hans hår och kysser honom med ett leende på läpparna. "Tack" säger jag, "precis vad jag behövde".


Falling down

Jag är en klippa, en axel att gråta på, en hjälpande hand. Men även klippor rasar och idag behövde jag någon att stödja mig på. Jag försöker alltid vara stark och lyckas oftast. Men bara oftast. Allas krafter läcker ut någon gång, till och med hjärtlösa maskiner går sönder.


Madicken

Idag åkte jag tillbaka i tiden. Kom hem efter en underbar dag i Taxinge med familjen och efter en väldigt god lunch skönk jag och Daniel ner i soffan och slog på Tvn när jag såg att det var Madicken. Det kändes genast som att jag var sju år igen, så fort jag hörde melodin. Jag log genom hela filmen och mimade med replikerna jag kunde utantill. Känns så skönt att man kan känna sig så liten efter så många år. Nästan som att tiden står still när man ser sådant, då förstår man att nånting förblir oförändrat. Att Madicken fortfarande har lika långt och blont hår och Lisabeth fortfarande säger "pisspotta" i garderoben. Skönt att känna sig liten ibland, det behövs.

Jag och Farfar


Beautiful day

Hade en helt underbar dag idag. Det kändes bara som att allt funkade, precis vad jag behövde. Skolan närmar sig och konstigt nog så längtar jag. Vill bara få slut på skiten och alla påstår att det sista året är det roligaste, vi får väl se. Åkte in till stan igår för att köpa saker till skolan, dvs ny kalender, skrivböcker, pennor etc, slutade med att jag handlade upp både mina och mammas pengar på kläder. Vad är det med tjejer och shopping? ;)
 
Bild på mig och underbara Dennis!


It's like you're the swingset...

...And I'm the kid that falls


Jag älskar...

...Att mina dagar aldrig blir som jag planerar.


Good morning sunshine!

Vaknade av att lilla Maja sprang runt och skrek av glädje. Riktigt mysigt, sprang ner och lekte med henne direkt. Helt otroligt hur lättroade vissa barn är, det räcker med att katten springer förbi och hon är redan överlycklig där hon springer efter honom med händerna i luften.

Dags för frukost nu!

   

Ny design!

Har suttit hur länge som helst och fixat om min blogg nu. Är helt sämst på det där med koder men det blev helt okej till slut, bättre än innan iaf! Den känns lite mer personlig nu, färgglad, precis som mig. Min dag blev inte alls som jag planerade, Mickan valde att sova istället för att umgås med mig och jag kom för sent till sången eftersom att jag blandade ihop tiden... Hade en mysig kväll med Mickan när hon väl vaknade. Känns så skönt att ha någon så nära mig (vi bor 5 min ifrån varandra) som jag verkligen kan prata med. Min personliga dagbok.

Bild på katterna när de var små. För alla som inte vet så blev den svarta överkörd och dog för inte så länge sen :( Ska krypa ner bredvid kissen nu och läsa min bok. Älskar att mysa med honom. Världens mysigaste katt! Godnatt alla.


Stalin

Stackars Stalin blev stucken av ett bi idag :( så nu ser han mer elle mindre ut som quasimodo... Ska ringa och väcka Mickan strax och tvinga henne umgås med mig :) snällt va? Ikväll är det sång i stan.


Oh no she didn't!

Idag var vi vuxna.
Jag älskar att vara barnslig, speciellt när jag är med Daniel men idag var det dags att växa upp. Vi skaffade ICA-kort vilket enligt mig är för gamla gummor som lever på rabattkuponger (ta inte illa upp ni som har ICA-kort för nu är jag med i klubben). Nu är det bara att vänta tills det kommer med posten och man kan börja skämma ut sig genom att samla bonus vid varje litet köp :) Can't wait!


Jar of hearts

Världens mys kväll med min Michaela! Promenad i gamla stan, otroligt god mat och en massa skitsnack!
Bild från i vintras, så många minnen med dig tjejen :)

Längtar tills imorgon <3




Helt otroligt fin sång!


What a year, what a man!

Ibland är allt precis som det ska och just nu är det så för mig. Kärlek, familj, vänner, rersor, allt går bra. Sommaren har varit helt underbar, har hunnit med mycket och det viktigaste är att jag har vilat ut mig ordentligt och känner mig redo för det sista året! Har mycket att se fram emot, både bra och mindre bra. Båda syrrorna åker bort så det är bara jag och mami i ett år nu, ska bli roligt! Har många hemliga planer för mig och min gosse som jag inte kan berätta om än ;)

Firade ett år med Daniel :)



Hälsade på syster på kollo :) tog kort på alla söta barnen =)




RSS 2.0