Hejdå

Hinner nog inte blogga mer innan jag åker. Den rosa väskan är packad och klar, redo för att bege sig till Frankrike där jag ska träffa min efterlängtade syster Liza. Imorgon är det dags att ta adjö av mitt hjärta och sen somna så jag orkar upp kl 3 morgonen därpå. När ni vaknar på tisdag är jag förhoppningsvis redan framme i Paris och då är det bara timmar kvar tills jag får träffa min ängel. Ha en riktig god jul med alla nära och kära! Njut av all kärlek som omger er och se till att få en bra start på det nya året, jag vet att jag kommer det i alla fall. Kram på er.

Snart är det du och jag, igen.


Lussebulle

Gud vilken härlig dag! Har fått allt gjort och mycket mer. Sitter just nu och värmer mig på min kopp med "varma koppen" i och njuter av att det snöar ute. Nu är det bara två dagar kvar för mig i Stockholm och sen drar jag ner till Bussy, ett ställe en bit utanför Paris där min syster Liza befinner sig just nu. Längtar verkligen efter att få träffa henne och alla andra härliga människor där nere. Fast än skolan är slut tar jag med mig matteboken som ska vara min bästa kompis vid varje tillfälle jag har. Men nu ska jag titta på Grinchen och äta hembakade lussebullar!







Glad

Till skillnad från igår har jag haft en underbar dag idag. Har redan hunnit åka till centrum med mamma för att julhandla lite saker som vi ska ha med oss ner till Frankrike. Dessutom har jag pluggat en massa! Åt världens godaste fiskgryta precis med musslor, räkor och en massa fisk. Min mamma är bäst på att laga! Nu ska jag ta det lite lugnt i soffan med en kopp te och sen har jag lite kvar att plugga! Måste även packa...




One more time

Here I am, once again. I'm torn into pieces, can't deny it, can't pretend



Snöstorm

Idag har det varit, snö, vind och kyla men konstigt nog har jag lyckats ha en ganska bra dag ändå :)


Vila

Mamma köpte supermysiga tofflor till mig för hon har fått för sig att det är just därför jag blev sjuk - för att jag inte har några tofflor. Snällt av mamsen! Just nu har jag pluggat klart och pappa kom med en choklad till mig. 70 % med pistagenötter, han vet vad jag gillar! Nu ska jag sjunka ner i badkaret med en massa bubblor, koppla bort allt och lyssna på musik. Det bästa som finns innan man lägger sig.

 


15 dagar kvar älskling


Tack pappa!






En liten fin present jag fick av pappa igår kväll. Fick mig att le!

Min själ

Jag längtar efter ett liv lång borta. I min egna lilla bubbla där allting är planerat men ändå så oförutsägbart. Jag vill tillbaka till den där gröna ängen i min dröm och stanna där, låsa in oss där så vi aldrig kommer ut och ingen annan kommer in. När jag pratar om dig rynkar jag pannan, för hur mycket jag än försöker så går det inte att beskriva med ord vad du får mig att känna. Det bara finns där, när ljuset är släckt och det är ingen som ser oss. Då är jag mig själv, i vår värld.



Måndag

Godmorgon!

Jag är som sagt sjuk så stannar hemma från skolan idag. Fick sova ut ordentligt men det är svårt att sova när man vaknar av att man hostar :( Jag har fortfarande feber och hostan blir bara värre. Mamma tror att jag kan ha  lunginflammation så vi kanske får åka in till sjukan och höra med dem. Medan jag väntar på mamma vandrar jag runt här hemma i mina mjukiskläder och dricker te. Har även tvingat mig själv till att plugga lite, helt sjukt att jag orkar. Men nu ska jag gå och sysselsätta mig med något nyttigt. Måla naglarna kanske?

 


Host host

Fast än min feber bara stiger och det gör ont i hela kroppen varje gång jag hostar har vi lyckats fira mamma ganska bra! Det blev rosé, middag och en massa mys i soffan. Ikväll kom moster Lena över och då blev det tjejsnack. Jag får nog stanna hemma från skolan imorgon för jag orkar knappt gå upp för trappan. Nu ska jag krypa ner i sängen med min bok och hosta mig själv till sömn! Godnatt



Mitt fina vinglas som jag köpte till mamma!


Film, glögg och en jävla massa pepparkakor

Godmorgon! Hade glöggkväll med tjejerna igår! Riktigt mysigt och roligt. Vi såg på "Tomten är far till alla barnen" och beställde thaimat. Tyvärr så blev både jag och mamma sjuka på kvällen och somnade med feber. Idag fyller mamsen år och eftersom vi är sjuka blir det bara hon och jag. Jag kom in till henne och sjöng på morgonen men vi var så trötta så vi somnade om. Ikväll ska vi laga god mat och fira själva, bara mamma och jag :)












Fina va?




Nobelfest

Idag är det fredag men det känns inte som det. Har en massa plugg som vanligt och imorgon bitti ska jag upp tidigt för att fixa allt inför vår glöggkväll. Ikväll medan alla ska ut och supa skallen av sig ska jag och mamma laga middag och ha en egen Nobelfest! Vi ska äta framför tvn och prata om drottningens klänning, dricka vin och gå på toa hur ofta vi vill (om ni inte visste så får inte gästerna gå på toa under hela kvällen förens alla har ätit upp). I år ska dock inte pappa vara med på tv och servera för han är bortrest så vi slipper alla telefonsamtal från nära som ringer och berättar om att de såg honom. Dessutom ska jag vinna medicinpriset och mamma fredspriset.




Borta bra men hemma bäst

Så himla skönt att äntligen vakna upp i sin egna säng, bredvid katten som spinner och jagar mina tår och med min fina julstjärna i fönstret. Igår var jag med Daniel och hade en helt underbar kväll. Imorgon ska jag ha glöggkväll med tjejerna hemma hos mig så ikväll ska jag väl handla och fixa i ordning allt. Men nu är det dags för frukost!


Makeover-day

Igår satt jag som sagt barnvakt hela natten. Ungarna var lydiga och jag fick sova i lugn och ro! Idag hade jag prov i biologi på morgonen som gick helt okej hoppas jag. Sen kom nobelpristagaren i fysik till vår skola och Sofia lyckades övertala mig att hjälpa henne servera. Det gick faktiskt riktigt bra och vi hade kul :) Sen var det dags för mitt och Marias lilla projekt nämligen att vi skulle göra en makeover på Maria! Alla som känner Maria vet att hon har extremt långt hår! Så vi åkte till stan för att klippa av det. Jag tycker det blev riktigt fint och jag är så stolt över min baby-girl! Nu har jag precis bäddat ner Emil och läst en massa sagor för honom så nu sitter jag och dricker te och kollar på tv. Jag ska nog också lägga mig strax, är helt död.

Lite bilder på Marias hår.



Babysitter

Hej igen! Lektionen gick super och vi hade det jätte kul! Kom hem och åt lite sen satte jag mig och pluggade ända tills nu för nu ringde telefonen och jag ska ut och jobba! Ska nämligen sitta barnvakt inatt till mina små troll. Deras mamma jobbar natt och då kommer jag in i bilden. Måste packa alla grejer för ska ju sova där och åka direkt till skolan därifrån imorgon bitti så det är en hel del packning. Hoppas jag hinner plugga också, lär få sitta uppe inatt när de har lagt sig.





Älskar naturen! Var bara tvungen att ta lite bilder på vägen hem!

Studiedag

Godmorgon. Idag har vi studiedag så jag är redan upp och väntar på att kaffet ska bli klar sen ska jag sjunka ner i soffan och sätta igång med plugget. Igår var en jobbig dag, på väldigt många sätt. Imorgon är det biologi prov och som vanligt så är det enormt och jag är stressad. Idag ska även jag och Maria åka till Kassmyraskolan för att genomföra vårt projektarbete. Vi har ju kommit på ett helt nytt system av hur man lär ut HLR så idag ska vi träffa vår första klass som ska vara våra försökskaniner. Imorgon ska jag och Maria göra något väldigt roligt som ni kommer få se en massa bilder på imorgon kväll om vi hinner klart ;) Men nu är kaffet klart och biologiböckerna ropar...




Päls

Då var det dags får det årliga inlägget om min syn på pälsindustrin. Det är nämligen så att jag har en syster som kan allt om mode och då menar jag verkligen allt. Fast än pälsindustrin är enorm just nu har hon alltid stått på sig! Den här tjejen har dessutom varit vegetarian sen hon var... 12? Så här har vi en äkta djurvän och en äkta insperation för mig! Tyvärr så känner inte alla att ta pälsen från levande djur är tortyr utan de är naiva och tror på när alla säger att de dödar djuren först och tar av pälsen sen (för det är ju såååååå mycket bättre?). Vet ni varför pälsen på era Canada goose jackor står upp så fint? För att djuren är livrädda när människorna drar av dem pälsen, och det är just det resultatet säljarna vill uppnå.

Såhär runt vintern när alla fryser är det väldigt fint med päls, det tyckte jag också förut. Nu föredrar jag att inte röra vi päls (så länge den inte sitter på ett levande djur) och tål inte ens lukten av den inne på affären. Det är självklart upp till var och en om de vill ha på sig päls men jag väljer, precis som min syster, att tacka nej till det.

Idag köpte jag en pälsjacka, fake såklart. Så länge det ät tyg och jag är säker på att ingen har lidit för att värma mig är jag nöjd.


Ungefär såhär känner sig djuren.



Varsågoda, ha på er päls efter att ni har kollat på det här med ett gott samvete, om ni kan såklart...



Här är min nya jacka.
Completely harmless
:)


Vår kväll

Kom precis hem efter min underbara dejt med Daniel. Vi började med att mötas i stan och gå runt i några affärer. Vi letade present till min mamma eftersom hon fyller år om en vecka. Vi hittade inte ett skit och till slut blev vi griniga och bestämde oss för att äta nåt. Vi gick till Djingis khan i hopp om att det inte var helt fullbokat och vi fick faktiskt ett bord direkt! Där satt vi ett bra tag och åt draksoppa och en massa god mat. Vi blev supermätta och mådde illa. Sen bestämde vi oss för att gå till stan för att kolla på skyltfönstren i NK. Jag köpte en stor kaffe och vi gick genom stan och kollade på belysning. Vilken underbar kväll!

Imorgon bitti ska jag till kyrkan sen ska jag till stan med mamma och köpa present med henne. Hon gick med på att peka ut något (tråkigt, jag vet men det är otroligt svårt att köpa present till min mamma) sen ska vi väl äta och åka hem. Nu ska jag ner och fixa naglarna, tvätta av mig sminket och titta på TV. Godnatt på er!

 


It's a date

The shit you hear about me might be true, but then again it could be as fake as the bitch who told you.



Godmorgon! Vaknade för ett tag sen och har redan hunnit plugga lite. Ikväll ska jag på en helt dejt med en het man, min egen såklart! Vi ska börja med att shoppa lite och göra lite grejer i stan, sen drar vi nog oss mot gamla stan och äter en romantisk middag. Men nu ska jag ner och äta lite lunch!

Myskväll

Kom precis hem efter en mysig kväll med Michaela. Det blev middag, idol och en massa singstar. Idag hade jag en perfekt kväll :) Tack för att du gör mig glad Michaela <3








Big box

Mamma kom hem med en enorm låda. Min mamma brukar inte vara så impulsiv men idag var hon det och köpte en möbel. En konstig men riktigt fin grej! Vi skryvade ihop den och beundrade den ett tag innan vi ställde den i hallen och bästämde att "här ska man sitta när man snyter skorna". Nu ska jag sova. Ville bara visa er min och mammas nya möbel. Godnatt






Snösaga

Gud vilket mysigt väder! Ser verkligen ut som om man är i en snösaga, glömmer alltid hur fint det är på vintern efter sommaren. Förstår dessutom inte varför alla blir så deppiga, det är ju hur mysigt som helst! Fryser ni? Klä på er mer, jag har tre par strumpor och strumpbyxor under jeansen varje dag ;) Är det mörkt? Skaffa en massa mysig belysning! Dagarna blir vad man gör dem till.

Hade en skön dag i skolan och har pluggat hela kvällen. Har börjat på min matte E förlängning och det känns super! Den nya läraren är mycket bättre och jag lärde mig mer på en och en halv timme med honom än på en hel termin med den förra... Skönt att äntligen få den undervisning man förtjänar.

Nu ska jag börja med middagen för mamma kommer sent ikväll så tänker överraska henne med god mat. Tänkte göra en pastasallad med en massa tonfisk i och fixa någon god dressing.










Super mysigt! :)

Sovmorgon

Idag har jag sovmorgon så vaknade precis! Så underbart att vakna och titta ut genom fönstret och se en massa snö. Älskar verkligen snön! Allt blir genast så mycket mysigare och alla blir så glada. På lördag ska jag på date. Jag och Daniel har bestämt oss för att ses i stan, gå runt i hela gamla stan, köpa oboy och äta middag. Han är så gullig, min Daniel.

Nu ska jag ner och äta frukost sen bär det av till skolan. Ha en bra dag!


Första December

Idag har jag tränat som en galning! Var på gymmet i skolan och körde en massa övningar. Kanske inte så mycket för stammisarna där men jag var helt slut. Sprang även lite så fick mig ett riktigt ordentligt träningspass. Känns så skönt att träna, brukar ju vara ute och springa men det är alldeles för kallt för det (enligt mig, sen har vi ju Maria som springer i vilket väder som helst...)! Har även pluggat en massa så har varit en riktigt duktig flicka idag :) Ikväll är det bara jag och mamsen som vanligt, vi ska nog köra vårt vanliga rejs, middag, biggest looser och en massa te? We just can't get enough!


RSS 2.0