Duktiga tjejer!

Nu är jag hemma från badhuset! Blev ett riktigt härligt träningspass så var svinhungrig när jag kom hem. Åt en supergod middag med mamsen och strax blir det te och biggest loser. Idag har vi varit duktiga. Känns som att det här kan bli en bra aktivitet för mig. Badhuset ligger nära, mamma har redan skaffat kort så blir inte så dyrt heller och en av de få sporter som jag och mamma faktiskt kan träna tillsammans! Kändes så himla skönt att få sätta på sig bikini och simma runt, mindes direkt känslan av att bada i havet. Blev självklart bastu efteråt, så underbart! Längtar tills nästa träningspass...

 

Osminkad och blek, redo att dyka ner!


Måndag

Vaknade ungefär två timmar för tidigt, råkade räkna fel på tiden igår så har varit uppe i två timmar nu och bussen går inte förens om ytterligare två timmar. Matte E elev... Har i alla fall hunnit plugga en massa! Både italienska och matte så ska strax klä på mig och göra mig fin för dagen.

Ikväll ska jag och mamma gå och träna! Vi ska ner till badhuset och köra oss ett riktigt träningspass i vattnet. Ska bli skönt att få ta på sig bikini och simma runt lite, det var ett bra tag sen.


Såhär ser jag ut idag! Simpelt och fint.


Rymdskepp

Har precis sprungit runt som en galning med den här lilla filuren. Min Rizzo påse blev till ett rymdskepp som Maja vägrade att gå ur så hon fick "flyga" både upp och ner för trappan... Så himla kul att ha ett barn i huset. Eftersom jag är yngst har jag aldrig upplevt den där känslan av att ta hand om ett mindre syskon så det känns superkul när min lilla ängel kommer över!

Hann även vaxa benen ikväll vilket blir mitt sista tips - söndagstipset! Vill man undvika de där röda prickarna som de flesta får efter rakningen eller efter några dagar när håret börjar växa fram igen är det bra att vaxa. Ja, det gör ont i början med om man lyckas att hålla sig borta från rakhyveln så blir det ett bra resultat. Man ska börja vaxa på vintern, ungefär en gång i månaden så fort håret växer ut. På så sätt kommer benen hålla sig hårfria i princip hela sommaren. Nice va? På torsdag blir det inte alls lika roligt då en annan kroppsdel ska bli vaxad... AJ!


Maja i sitt rymdskepp och kladdiga jag efter en kväll full av lek!

Skor

Kom precis hem efter en underbar morgon i kyrkan med både Maria, Sofia och Daniel! Så kul när mina små änglar kommer ner och hälsar på. Åt lunch med Daniel i stan och shoppade lite med mamma sen. Köpte två par fina skor men lyckades glömma väskan i affären!? Som tur var så kom jag på det sen och sprang tillbaka, det var två killar som hade hittat det och lagt undan den så jag var så himla tacksam! Nu blir det kardemummakaffe och syster från Paris i telefonen!





Rent och fint

Nu är äntligen heeeela lägenheten städad! Har aldrig sett såhär mycket damm i hela mitt liv. Fick slänga fyra tvättsvampar för de vart så skitiga att det inte gick att använda... Svårt att hålla lägenheten fin när jag inte bor här, Daniel jobbar skift så hinner inte alltid städa, dessutom vet ni hur killar kan vara. Men nu har vi kommit överrens om att vi ska hålla lägenheten ren (samma överrenskommelse varje gång).


Ni trodde väl inte att jag hade glömt lördagstipset? Många vill ha långt och fint hår så här kommer lite fler tips på hur man kan hålla håret friskt. Vill man att håret ska växa snabbare ska man massera hårbotten i tre minuter medan man tvättar håret. Då tar man bort all död hud från hårbotten och gör det enklare för håret att växa fram. Så vårda hårbotten för långt hår! Vill man undvika slitage ska man även sova med en sjal på huvudet. Jag har alltid tyckt att det är obekvämt så försöker sova med fläta så mycket jag kan för det håller ihop håret och gör så att det slits mindre, dessutom får man fint och vågigt hår när man vaknar! :)

 

Bilder på lägenten!


Solig start på dagen





Godmorgon alla morgonpigga! Nu är vi vakna och har redan hunnit äta frukost och kolla på film. Det är så himla fint ute, soligt och härligt. Strax ska jag städa hela lägenheten och göra den fin. Ikväll åker vi hem till mig och äter middag. Hade en riktigt rolig kväll igår och hoppas på fler i samma stil. Men nu ska jag sätta igång med storstädningen, bilder på hur det blev kommer självklart upp senare!

Utgång :)

Då var det äntligen dags att göra stan osäker! Nu drar vi oss mot stan med röda läppar och vin i magen. Känner på mig att det kommer bli en riktigt bra helg. Ha det så kul ikväll!


The face

God morgon alla fina! Då var det dags för fredagstipset. När man vaknar på morgonen (speciellt om man går upp tidigt) så känner man sig oftast ganska seg. Jag har alltid en morgonkräm som jag använder efter att jag har tvättat ansiktet, både för att inte torka ut huden och för att ha ett skydd under sminket. Ett supertips är att bevara morgonkrämen i kylskåpet! Det är så himla skönt att smörja in ögonen med en iskall kräm på morgonen, tar även bort ringarna under ögonen och ger ditt ansikte en fräsch start på dagen. För dem som är lite mer extrema kan man även göra ett eget ansiktsvatten och frysa det till is. Det är något som min moster använder varje morgon och håller sin hy frisk. Det finns två recept som jag har fått av min moster som jag tänkte dela med mig av:

I det första har man vatten och klämmer ut en halv citron i det. Var inte rädda för fruktköttet, det är bara positivt. Eller så tar man vatten och blanda med hackad persilja. Detta häller ni helt enkelt i isformer och fryser in. På morgonen har ni söta små isbitar som man enkelt kan hålla i med lite papper så man inte fryser fingrarna av sig. Detta låter väldigt knasigt, men jag har prövat det och kände mig riktigt fräsch efteråt!

Kör på helt naturligt hår idag. Många tror att jag har lockigt hår med som ni ser är det spikrakt.

 


Kvällsprommis

Va precis ute på en lååång och mysig kvällspromenad med Maria och Tjabo. Nu kliar öronen för de vart så kalla och håller på att tina upp... Älskar att gå ut och gå, längtar tills det blir vår, soligt och varm så man kan vara ute och gå i flera timmar. En av de få positiva sakerna med att inte bo inne i stan är faktiskt den underbara naturen, att kunna ta en promenad i skogen eller springa runt med hunden på en äng när som helst.

Mamma köpte kardemummakaffe från hötorgshallen! Dessutom var det billig vecka på Marabou choklad på ICA den här veckan så jag och mamsen har kokat kaffe och mumsat choklad. Försökte även plugga matte med det slutade med att jag lekte med katten. Kolla flörten på slutet ;) Försökte ladda upp videon som ett inlägg i bloggen men har ingen aning om hur man gör... Någon som vet?




Smile

Leendet är nog det finaste en människa har så det är viktigt att ta hand om det så här kommer ett tips till alla kaffeälskare som inte vill ha gula tänder! Har hört att man ska dricka kaffe ur ett sugrör men det har jag aldrig gjort, förstör hela mysiga känslan. Nånting man kan göra istället för att bleka tänderna är att gnugga dem lite med citronskal. Man skär av ett tunt lager så man endast får med det gula, inte det vita och gnider det mot tänderna. Citron kan slita på emaljen om man äter för mycket (så ät inte dem som om de vore äpplen som jag gör...) men i små mängder får man ett bra resultat!


Sportdilemma

Idag har jag varit riktigt duktig! Lyckades hålla mig vaken i skolan och klarade till och med av en supersvår matteuppgift när jag kom hem. Världens lättnad när man lyckas med en krånglig uppgift som man har suttit och tänkt på, blev ett helt A4 fram och baksida. P.O lär blir glad! Även kemin är avklarad för idag så ska strax sjunka ner i soffan och kolla på "dum och dummare" med ett gott samvete.

Lagade middag med mamsen, blev bakad potatis, fisk, sallad och en god sås med champinjoner och lök. Supermumsigt! Sen blev det träning framför tv:n. Har försökt hitta en sport som passar mig, mina intressen och mitt stressiga schema. På sommaren tränar jag mycket på egen hand (går ut och springer och kör styrka hemma) men på vintern är det svårare. Funderade ett tag på att skaffa gymkort men vet inte riktigt om det är min grej. Den enda sporten jag verkligen brinner för är fotboll, men jag har inte tid med två träningar i veckan och match varje helg... En av anledningarna till varför jag var tvungen att sluta. Har även varit och provat på modern dans med det slutade med att jag sträckte mig. Daniel vill att jag ska prova på hans Kung-Fu / thailboxning så det lär jag göra nån dag nästa vecka. Längtar efter våren!!!


Lilla jag spelar fotboll!

Viste ni att jag gick på cirkus när jag var liten och att jag fortfarande kan göra såhär?



Onsdagstips - naglar

Den senaste tiden har mitt största komplex varit mina naglar. Jag beundrar människor som kan få långa, starka och fina naglar och har verkligen försökt göra allt för att stärka mina egna som är böjbara åt alla möjliga håll. Har aldrig lyckats få långa naglar, vet inte riktigt varför. Har varit mottaglig för alla tips jag har hört så har prövat alla tabletter, krämer och oljor man bara kan pröva! Eftersom inget av det hjälpte mig tänker jag inte ens ta upp det.

För ett tag sen bestämde jag mig för att satsa på korta, rena och naturliga naglar. Så för er som har likadana naglar som mig, eller er som har de naglar jag beundrar kommer det nu lite tips på hur man håller sina naglar friska och fräscha!
Ett måste för alla nageltjejer är en superfil (jag kallar den så, så gå inte till affären och fråga om en "superfil"). En sån där med flera sidor för både grovare filning och polering. Jag har en från KICKS för 39 kr med hela 6 sidor: strong, medium, even out, smooth, buff och shine. Av någon konstig anledning blir naglarna starkare av att man polerar dem. Det bildas som ett yttre skikt på naglarna och de blir fina och glansiga!


Något som faktisk stärker naglarna är helt vanlig olja. Jag brukar ta lite olivolja på en bommulstuss efter att jag har polerat dem och smörja naglarna och låta dem torka. Man känner resultatet nästan direkt och naglarna blir fina och glansiga. Jag läste precis i Cosmopolitan att man kan hacka vitlök och blanda det med genomskinligt nagellack och använda efter en vecka för att stärka naglarna. Ska pröva det och berätta om det funkade på mig.


En ganska dålig bild men såhär ser filen ut i alla fall!


Steakhouse

Kom precis hem efter en helt underbar kväll i stan med min älskling! Det blev shopping, promenad och en supergod middag på steakhouse. Jag älskar att bara umgås, sitta och prata, planera och tänka på minnen. Jag och Daniel brukar vara ganska tråkiga när det gäller att gå ut och äta. Antingen kör vi fullt ut och går till någon fin restaurang, eller så blir det gamla goda Kungshallen. Men idag prövade vi på något nytt och det var både roligt, gott och mysigt så jag är nöjd med kvällen!




Tips nr 2 - håret!

Usch vilken natt, har drömt mardrömmar hela natten så är inte utvilad alls. Men är man vaken kan man lika gärna gå upp. Har varit uppe ett bra tag nu fast än det är långt kvar tills skolan börjar. Ikväll blir det i alla fall att åka in till stan för att möta upp min pojkvän, äta middag och gå på en mysig promenad under snön i gamla stan. Nog om mig, dags för tips nr 2!

Jag är en tjej som älskar att fixa håret, en av anledningarna till varför jag är villig att krypa upp ur sängen när det fortfarande är kolsvart ute. Men någonting som ingen gillar är slitage och det kan man enkelt undvika med mina knep! Plattång, locktång och fön sliter ju en massa på håret och speciellt på topparna. Hårinpackning är en självklarhet men nånting jag har använt ett bra tag är faktiskt lotion. Japp, helt vanlig hudlotion på topparna funkar super! Smörj in topparna lite och låt det sitta i, inte bara syns de kluvna topparna mindre men det funkar som ett skydd under hela dagen. Vet inte riktigt vart jag har fått det här ifrån, har använt det så länge att det känns som att jag har hittat på det själv...


När det kommer till hår har jag en massa tips så tänkte att vi kan dra alla direkt! Jag älskar lockigt hår och var bästa kompis med min locktång ett bra tag. Men det sliter så hemsk mycket på håret (så inte ens lotion hjälpte). Då bestämde jag mig för att prova en lite äldre metod, nämligen pappeljotter. Har helt vanliga köpta från H&M sen flera år tillbaka som jag helt enkelt rullar upp på kvällen i fuktigt hår med lite mousse i och på morgonen ser man ut som en prinsessa. Det finns även värme-pappeljotter som man kan ha i en stund men även det sliter på håret. Nu kan ni nästan alla mina hårtips, have fun!


Cosmopolitan vs Kemi B

Kom precis hem! Älskar måndagar, så himla kort dag men vecka 11 börjar kemi breddning och då blir det inte lika roligt. Åkte ner till mormor efterskolan och tog en fika. Riktigt snäll personal där, fixade kaffe och allt till mig så jag är nöjd. Så mysigt att sitta i soffan och hålla mormor i handen, får mig att minnas min barndom. Missade självklart bussen på vägen hem med det var lika bra för då hann jag köpa en Cosmo! Så nu är jag hemma och läser tidning medan jag väntar på att kaffet ska bryggas klart, sen blir det Kemi!



Tror Cosmo vinner den här matchen, kemin får vänta... (A)

Måndagstips!

Godmorgon alla söta! Sitter och njuter av en god frukost samtidigt som "Paramore" donar i hela huset. En av anledningarna till varför jag bara älskar att vara ensam hemma, man får lyssna på precis vad man vill, hur högt man vill.

Idag är det måndag och dags för det första skönhetstipset! Ända sen jag praktiserade på barnavårdcentralen har jag blivit beroende av en produkt som inte bara är bra för söta små barnrumpor men även för stora barnrumpor. Nämligen babyolja! Superbra för huden, inte bara torr hud utan de flesta hudtyperna, dessutom luktar man helt underbart. Riktigt mysigt att smörja in sig i efter en varm dusch. Man kan köpa babyolja nästan överallt, apoteket, eller vanliga mataffärer i barnavdelningen.

Just den här (på bilden) är köpt från "In och finn" och var superbra! Vänd lite upp och ner på dem innan ni köper för att se på konsistensen, den får inte vara för vattnig!


7 små skönhetstips

Usch va seg man blir av att vara sjuk. Dagen har i princip gått ut på att vila, dricka te, läsa bok och kolla på tv. Lyckligtvis känner jag mig bättre och orkar till och med åka till skolan imorgon. Har som tur bara en lektion imorgon så lär inte bli så ansträngande.

Har kommit upp med en ny idé till bloggen! Tänker ge er 7 små skönhetstips varje dag nästa vecka. D.v.s. ett tips per dag. Inget specifikt utan bara lite saker som jag brukar ta nytta av. Hoppas ni finner det intressant och lärorikt! Men nu är det dags att krypa ner i sängen med min bok. Sov så gott!

Saknar sommaren!


Seg-dag

Godmorgon.

Vaknade med världens halsont så alla dagens planer blev inställda direkt. Så himla trist, hade tänkt göra så mycket roligt idag. Både jag och mamma är sjuka så det blir en seg-dag för oss. Jag har redan bäddat ner mig i soffan med kuddar och filt, redo för att bosätta mig där ett tag. Ska strax fylla på min tredje tekopp och njuta av filmen "Coco Chanel" tillsammans med missen. Hoppas ni är friska och glada!



Morgonmys

Bestämde mig för att följa trenden och skaffade mig en liten leksak jag med! Nej nu skojar jag, sitter hundvakt hemma hos mig med lilla vovven. Mamma är på väg till akuten och ska dra ut en tand, stackars mamsen! Gårdagen blev super, bilder från igår kommer upp senare idag. På dagens schema står det plugg och kvällen är lite suddig. Allt beror på hur mamma mår... Men nu ska jag ner och pussa på hunden!


Beroende...

Åh är så himla beroende av dessa små... varelser? Haha nej det är en frukt men det ser ut som små dinosaurie ägg! Smakar helt underbart dessutom, litchi heter dem och finns att köpa på ICA, något alla borde göra.

Nu har vi i alla fall bestämt oss om kvällens planer, det blir suschi-kväll hemma hos Sofia med film, tjejsnack och spel. Ska strax bege mig till Maria och baka chokladtårta... Tyvärr får ni inte smaka men ni får självklart se en massa smaskiga bilder senare!


Fredags-knas

Äntligen fredag! Självklart bestämde sig bussen för att inte komma imorse så fick stå och frysa tårna av mig hela morgonen tills jag blev tvungen att ta tåget och  hela vägen från Tullinge. Kändes ganska skönt ändå att få en liten morgonpromenad (om man tänker bort stressen jag hade eftersom lektionen redan hade börjat). När jag kommer fram till skolan ser jag att bussen kör upp på stationen och alla de som stod och väntade med mig kom ändå fram samtidigt...

Kvällen har varit uppbokad ett långt tag av mina flickor. Vi har bestämt att på fredag kväll ska vi hitta på något riktigt kul, men nu när det är fredag så kan vi inte komma överrens om vad vi ska göra. Så typiskt oss. Sofia tränar till kl 20, Maria känner inte för att gå ut och pojkvännen smsar "kom hit!!!". Vi får väl se hur min kväll slutar...



Diffarna klara! √

Det blev en riktig mys-biokväll igår med middag i stan och en enorm skål popcorn! Filmen var super bra (tack för Daniel som alltid förklarar för sin tröga flickvän vad som händer när hon inte hänger med)... Somnade i soffan när vi kom hem, det mysigaste jag vet!

Nu har jag precis kommit hem från skolan och det känns som om min hjärna har varit på ett stenhårt träningspass efter två timmar matte E. "Om man begriper matte direkt så har man inte förstått någonting" säger vår lärare och jag får lite mer hopp. Idag gick det faktiskt bra, nu är vi klara med diffarna så det blir en massa hemarbete!

Peter körde hem mig och Sofia från skolan, var lite läskigt med tanke på att Peter precis har fått sitt körkort... Men det gick bra! Vi åkte hem till Sofia en sväng och myste med hennes katter, så himla gosiga! Nu ska jag ner och hjälpa mamma med salladen!

Jag med söta Smirnoff!



Flower-power!

Godmorgon! Gick upp för ungefär en timme sen och har redan fått i mig min morgondos av kaffe så är pigg och glad! Ska inte åka till skolan förens om en timme men gick upp tidigare för att äta frukost med mamma. Tycker det är så mysigt att gå upp tidigt när det är mörkt och dricka en varm kopp kaffe. Brukade vara världens sjusovare och gå upp strax innan min buss gick, klä på mig på fem minuter och ta ett äpple precis innan jag sprang ut ur huset. Helt fel att börja morgonen med stress, så nu föredrar jag att gå upp tidigare och ta det lugnt.
Här är lite bilder på dagens klädval:

Riktigt skön kavaj från Zara i Paris med fint blommigt mönster på insidan. Blev kär i den direkt!

Minnen

Idag har jag haft en riktigt lång dag! Kom precis hem och ska alldeles strax hoppa ner i sängen och drömma mig bort! Imorgon blir det bio med älsklingen, "The tourist" med Angelina och Johnny! Ska bli riktigt kul faktiskt, länge sen jag var på bio.

Blickade tillbaka i min blogg imorse och läste alla gamla inlägg. Märker verkligen hur mycket min blogg har förändrats, förut var det mer djupa tankar och nu är det bara en massa babbel. Jag antar att jag skriver precis som jag känner, blir som en dagbok som jag kan kolla tillbaka i och minnas bra och dåliga stunder i livet. Nu är det dags att sjunka ner bland kuddar och täcken! Godnatt på er.



Morgonpuss

I love it when in the middle of our kiss I can feel you smiling...


Liten

När jag var liten växte jag upp med kompisar som oftast var yngre än mig. Jag brukade leka med grannflickan som säkert var 6 år yngre och märkte ingen stor skillnad. Förstod inte riktigt varför man ska ägna tiden åt att sminka sig och jaga killar när man kan leka med Pokemon och sjunga karaoke. Dock växte jag upp ganska fort och fick ofta höra att jag både såg ut och betedde mig mycket äldre än vad jag egentligen var. Självklart har jag, precis som alla andra, en mycket omogen och barnslig sida som kikar fram då och då och jag kan inte hjälpa att känna mig väldigt liten. Det hjälper dessutom inte att jag har en fem år äldre pojkvän som jämt roar sig med att kalla mig ”bebis”, ”lillen” och ”skitunge”


En av mina största inspirationer har självklart varit mina äldre syskon och min mamma som i princip har lärt mig rätt och fel genom livet, på deras egna sätt. Det händer ofta att jag försöker se upp till de som är äldre och på så sätt skyndar mig att växa upp. Känner mig så liten när jag tänker på att jag endast går på gymnasiet när de flesta av mina vänner jobbar, studerar på högskolan eller skaffar barn… Men när jag tänker efter så har jag egentligen det som de flesta vill ha. Vem vill inte vara arton år, kär som ingen annan och ha alla dörrar öppna framför sig? Det kanske inte är så dumt att vara liten ibland.


Bra att vara barnslig ibland!


Vilozon

Underbar känsla att krypa ner bredvid min älskling och väcka han med en massa pussar! Vi har ätit brunch (han åt frukost, jag åt lunch) och kollat på Toy story 3. Nu ska vi pigga upp oss med en kopp kaffe och bege oss ner mot ICA för att handla allt till middagen.

Så mysigt ibland att inte göra nånting alls och bara sega i soffan. Jag som oftast har fullt upp med familj, vänner och plugg känner att här i Farsta har jag en liten vilozon. Här kan jag gå runt en hel dag i bara underkläder, se på flera filmer i rad eller bara mysa i duschen. Det är bra att ha en viloplats, det borde alla ha!

Såhär ser jag ut idag!


Smoothie



Godmorgon! Älskar måndagar, av någon anledning ger det mig nya krafter. Vaknade för en timma sen och hoppade in i duschen och gjorde mig morgon fräsch! Ska strax sätta igång att fixa håret och klä på mig, min absoluta favoritdel av morgonen. Vart så himla sugen på smoothie när jag vaknade, det var ett tag sen jag gjorde en så dagens frukost blev jordgubb och blåbärs smoothie!

nollställd

Det blev en riktigt lång rehab kväll med tjejerna med en massa skratt, massage och god mat. Tiden gick så fort att vi knappt märkte hur tio små timmar flög förbi... Imorgon börjar en ny vecka, en liten ny start med nya krafter. Nu är det dags att vila både kropp och själ efter en tung dag. Man får aldrig ge upp, trots att det oftast känns som den enklaste vägen.


Rehab!

Imorgon är det dags för rehab. Bli inte rädda nu, har inte förlorat greppet om värkligheten helt och hållet än. Vi tjejer som bokstavligen sliter dag och natt för våra betyg, dessutom jobbar och tränar samtidigt, kände att det var dags för en liten rehabilitering. Därför har vi bestämt oss för att ägna en dag till oss, oss och bara oss! Imorgon ska vi pyssla om oss själva och ge oss presic det vi förtjänar. Istället för att åka på spa ska vi ordna ett eget - hemma hos mig! Vi ska krypa ner i våra morgonrockar med hårinpackning och ansiktsmask framför någon mysig tjejfilm och fixa naglarna! Alla killar som läser det här måste tycka att vi är otroligt mesiga men jag slår vad om att tjejerna vet precis vad jag pratar om ;)

För att göra kvällen ultimat bestämde vi oss för att baka lite cupcakes som vi kan njuta av imorgon!








Alla dessa sötsaker har jag och Maria bakat och granerat hela kvällen. Nu ligger de här hemma i mitt kylskåp och väntar på att bli uppätna. Frästande?

Tack för att du vill

Som tur var så var det bara en riktigt usel början på dagen som fick ett underbart slut! Tränade rumpan av mig på gymmet, vilket kändes helt underbart. På kvällen blev det god middag med pojken min, en massa chai latte och vänner på tv. När mamma kom hem var det dags för Daniels första ryskalektion. Det var riktigt länge sen jag kände mig så stolt. Hoppas han vet hur mycket det betyder för mig att han lär sig mitt språk, frivilligt och verkligen försöker, vågar och lyckas. Du är så underbar älskling.

Min knasboll!


Failure

Kan någon förklara varför jag tvingade mig att gå upp kl 6 imorse, frös hela morgonen för att jag var så trött, åkte hela vägen till skolan i den kalla och trånga bussen och bara NU när jag är här inser jag att jag har tittat fel på schemat och börjar kl 10, 10.15 till och med?! Så nu sitter jag helt ensam i skolan, utan något som helst plugg och kafeterian har inte öppnat än. Så fort den öppnar ska jag krypa ner i en av sofforna, dra luvan över ansiktet och sova. Hoppas att detta bara är en dålig början på en bra dag.

Zzz Zzz


Time to melt

Måste erkänna att jag börjar bli trött på snön. Ja, jag vet att jag är en vinterkär tjej men nog ska vara nog! Nu har vi alla firat jul (till och med vi konstiga ryssar som firar den 7:e januari), nyår och upplevt alla andra mysiga julstunder. Okej då, den kan få ligga kvar tills imorgon för då är det det gamla nyåret (ännu en knasig rysk tradition) sen får det vara nog! För bara någon dag sen när jag skulle till ICA sken solen fram och det vart riktigt varmt och ljust, kändes verkligen som att våren var på väg. Man blev på topphumör direkt och tankarna om att jag måste uppdatera min vårgarderob kikade till och med fram! Så tack för en mysig vinter, men nu är det dags att ge plats för våren!

 

En vårtröja som väntar på att få visa upp sig i solskenet!


A nerds best friend

Nu har ju vi studerande en massa trick för att inte gå under, nu pratar jag inte om kaffe (som är en självklarhet) utan en kalender! Jag är en väldigt organiserad människa, tro det eller ej, när det kommer till plugget. Skriver ner varenda läxa, planerar mina dagar (nästintill timmar) och på så sätt tar mig igenom detta helvette, dag efter dag. Min kalender är verkligen min räddare i nöden, ger mig tid och förberedelse. Kommer väldigt bra ihåg när jag började skolan och gick och köpte en kalender tillsammans med mamma och hon fortsatte prata om "hur viktigt det är att planera" och jag förstod inte alls vad hon menade. Nu förstår jag verkligen och är tacksam för inte bara detta, utan alla hennes råd.

Aj

Hann med mycket idag: plugg, sväng till Huddinge för att köpa en filofax, hem igen, äta lite, gräva ner näsan i böckerna samtidigt som Maria ringer och drar iväg mig till stan. Vi träffar Sofia och drar på en prova-på-lektion av modern dans. Går in på espresso house och dricker chai latte, köper med en burk hem (för det vars så otroligt gott!!). Sträcker både ryggen OCH låret på dansen (jag är ganska klupmpig av mig), haltar hem, tar en dusch. Efter allt detta elände sitter jag nu i mina mjukisar med en stor kopp chai latte i handen och tycker helt ärligt lite synd om mig själv.


Bara dagar kvar

Kaffekannan jobbar som aldrig tidigare och nu är det bara en termin kvar! Alla har ångest men jag tänker att man måste börja för att kunna sluta. Till skillnad från alla andra terminer (som även jag har påbörjat med extrem ångest) har jag världens kraft just nu. Äntligen kommer jag få en belöning på slutet, inte bara den vanliga belöningen av att få åka utomlands och vila utan att få springa runt i vitt och sjunga "vi har tagit studenten". Att se alla nära le, min mammas glädjetårar och min pappas stolthet. Nu är det bara dagar kvar.



Min syster på sin student förra sommaren. Kommer sakna mina syskon den dagen!

Mjuk start

Gårdagens kväll vart... ovanlig. Inte alls som vi hade tänkt oss. Kom precis hem och ska städa lite här hemma, sen bär det av mot Arlanda för att plocka upp min mamma som äntligen kommer hem från frankrike. Gud vad jag har saknat henne! På tal om saknad har jag verkligen inte saknat skolan som jag ska bege mig till imorgon. Har bara en lektion imorgon så det blir rätt skönt, en mjuk start. Men nu ringer det snart på dörren, tjejerna är på väg hit för att hämta sina grejer och prata om gårdagen. Bäst att sätta på tekannan!


Min jul :)

Hade en riktig mysig jul igår! Daniel kom ner till kyrkan så jag kände mig inte så ensam :) Efter en massa julskinka (äntligen!!) och umgänge drog vi oss hemåt för att fira på egen hand. Det blev Love actually, godis och en massa pussar. Maria kom över en stund och vi snackade om allt mella himmel och jord. Vaknade kl 13.00 idag (tror aldrig jag har vaknat så sent) med en pöjk i sängen, min egen såklart, och hade en trevlig morgon tills det var dags för honom att åka, då drunknade jag lite i plugget och nu har jag min paus!

Ikväll blir det tjejer, krogen och en massa appletini ;)

Jag igår!

Jag och lilla Sima :)

Jag steker prinskorv :D

Daniel och jag!

Julstök!

De som känner mig väl vet precis vad jag pratar om! Imorgon är det nämligen JUL! Måste låta konstigt men det är sant, imorgon är det rysk jul. Inte alla som firar det men de flesta i ryssland. Vi följer nämligen en annan kalender och då hamnar julen på den 7de januari. Så jag har stått och fixat hela dagen här hemma! Lagade (min första) julskinka, förberedit maten, städat och dekorerat.




Pokerface

Time to go! Kör på en simpel klädstil idag, jeans och t-shirt. Funkar perfekt för en kväll med grabbarna.


Top model och mörk choklad

Bästa sättet att böra sin dag! Ikväll är det pokerkväll hemma hos Erik så jag och min dansprinsessa Sofia ska åka iväg och har vi tur så går vi inte vilse. Ganska trist att vara ensam hemma, eftersom mamma fortfarande är kvar i Frankrike. Borde ta vara på tystnaden och plugga men jag har verkligen ingen lust. Känner att jag måste vila ut mig så jag orkar med nästa termin (eller är det bara bortförklaringar?). Så jag lägger undan böckerna "en stund" och ägnar mig åt att utnyttja ensamheten på ett annat sätt (dansar runt till Katy Perrys "teenagedream" och ser fånig ut). Ikväll ska jag i alla fall krypa ner i mina nya kläder och njuta av lovet med en öl i handen!



I should be studying...

Kom hem med ytterligare två påsar idag efter att ha följt Daniel till tunnelbanan förbi Farsta centrum... Börjar man bli beroende? "Folk måste nog tro att jag är galen när jag kliver på tåget med händerna fulla av kassar" säger jag till Daniel. "Du är lite galen :)" svarar han och jag inser att det är sant, men ingen nyhet.

Nu sitter jag med Italienska böckerna i knäna och borde egentigen plugga. Hur kommer det sig att man alltid hamnar på facebook, bloggen eller någon annan hemsida när man bara ska "in på datorn för att hämta glosorna"? Så typiskt.




Shopping!

Idag har jag sprungit runt hela stan och samlat ihop allt som fanns kvar efter mellandagsrean! Daniel gjorde ett försök att hänga med mig men han tröttnade snabbt och åkte hem (med mina tunga kassar) efter en fika. Kom hem med sju kassar fulla av fina saker! Känns helt underbart och har fortfarande plånboken full med pengar (efter att ha växlat om alla euro till svenska kronor...) höhö :)

Nu har vi precis kommit hem från en mysig promenad i Farsta med en termos fylld med oboy och en marabou. Vi gick vår vanliga promenad ner till bryggan. Ikväll är det dessutom repris av Victoria's secret fashion show
som jag missade medan jag var i Paris så både jag och Daniel är nöjda ;)



Nyårslöften

Nu när alla snackar om nyårslöften är det väl dags för mig att vara ärlig och berätta om mina löften:

  • Först och främst ska jag anstränga mig extra mycket i skolan, nu när jag bara har en termin kvar. Ge gärnet och ta studenten med bra betyg!

  • Jag ska inte säga att jag ska vara nyttig för det håller jag aldrig, utan jag säger att jag ska börja träna regelbundet, skaffa gymkort och ta hand om mig själv.


  • Resan en massa! Det är det bästa jag vet. Har redan en resa planerad och två till som förhoppningsvis blir av, så har jag tur blir det en massa resande för mig år 2011.


  • Självklart vill jag lova mig själv att jag ska börja plugga vidare, men detta löfte beror inte helt och hållet på mig...

  • Jag kan ju prata ryska men är inte så bra när det kommer till grammatiken. Så jag har lovat mig själv att börja plugga ryska igen och läsa en massa ryska böcker!


That special kiss

Jag är hemma nu och har haft en helt underbar resa. Underbart att få träffa min älskade syster, hemskt att säga hejdå. Som vanligt, varje gång jag är i Bussy tar jag med mig en liten del hem som värmer mitt hjärta.


Sen var det dags för Paris med min älskling. En helt otrolig resa med en massa kärlek, god mat och helt underbar champagne! Vi gick (som vi alltid gör på våra resor tillsammans) runt hela staden och såg allt man kan tänka sig se, åt en massa god mat och shoppade såklart. Ironiskt nog stod vi mitt i en tunnelbana när klockan slog över till 2011 med ungefär 500 andra skrikande fransmän på väg till Eifel tornet. Året började ändå perfekt med en massa kyssar, fryverkerier vid Eifeltornet och en lång promenad hem, genom hela Paris hand i hand med mannen jag älsklar.



RSS 2.0